יקב אדיר – אור לגויים (המשך שביל היין בגליל)

גם יקב, גם מחלבה. (גם כשר)

אחרי יקב רימונים, המופיע בכתבה הקודמת,
חצינו את הכביש וגילינו שבתוך אזור תעשייה דלתון עומד לו מרכז מבקרים יפייפה.

מרכז מבקרים יקב ומחלבות "אדיר"

המקום מזמין ביותר, ארכיטקטורה כפרית אך ויקטוריאנית משהו.
צבעים על טהרת השחור לבן ולוגו ניתפס של ערבול אותיות שם היקב.
מרגישים שהושקעה כאן מחשבה רבה על מיתוג, החל מהפרט הקטן ביותר במקום ועד לזה שהולך איתכם הבייתה (הבקבוק).

מרכז המבקרים מתחלק למבקרי הגבינות ומבקרי היין, אך אל חשש – את הטעימות ניתן לשלב!
התיישבנו על הבר וישר הרגשנו בבית.
הברמן צבי פילש 4 כוסות והחל במלאכה.

"יש מצב לטראמפ?"

אני חייב לציין שצבי, אחלה גבר, בחור דתי, פיתח שיחה שהיוותה בדיוק את האידאולוגיה שלי לגבי עולם היין  – לא רק לעשירים! וניתן להינות מיין בכל גיל ובכל זמן.
עצם היותו דתי נתן קרקע לשיחה על עניין הכשרות בהכנת היין, שיחה פוליטית משהו,
אך כאנשים תרבותיים (למרות מרחק שנות האור של הקריות מהגליל) ידענו להביע דעה ולקבל את דעת האחר.
בגדול, הרעיון של כשרות ביקב הוא שרק לאדם דתי שומר שבת מותר לגעת בחביות.
ליינן בעצם אין אפשרות לפתוח בעצמו חבית ולבקר מתי שהוא רוצה את תוצרו.
טוב או לא טוב, לא אכנס לזה. אבל כייף לקהל הדתי שיש גם יקביי בוטיק ששומרים כשרות,
כך הם יוכולים להינות מיינות נוספים חוץ מיינות היקבים הגדולים.
היינות של יקב אדיר נעימים.
המפתיע ביותר, קברנה סובניון 2009.
בניגוד לקברנה חדש, שבדרך כלל תוקף, קשה מעט לשתייה ודורש הסתגלות של כמה לגימות.
בקברנה של יקב אדיר, נעים כבר בהתחלה, מריח טוב ומתחלק נהדר בפה.
דבר נוסף שנפלא ביינות הללו, יינות יקב אדיר עשויים רק מענבי כרם בן זימרה.
שזה נותן לאגוצנטריות של המקום לפרוח – ויש להם על מה. העיזים שלהם, הענבים שלהם, היינות שלהם והמקום הנפלא שלהם, בהחלט גורם להרגיש משהו ייחודי בכל טעימה.

הגבינות הקשות מעולות, הכל במחלבה מחלב עיזים של עיזי המשק של אדיר.
ניתן למצוא מדפי סופר עם מוצרים מפתיעים ביותר, החל מחלב עיזים, יוגורט בטעמים, גבינות רכות, חצי קשות וקשות, ובקופה יש אפילו גלידה אמריקאית מחלב עיזים!
המחירים– סביר + .
קברנה סובניון 2009- 90 ₪
גבינת עיזים קשה ״אדמון״(זאת שהכי אהבתי) כ-10 ₪ ל100 גרם.
(בקנייה של גבינות ביותר מ100 ₪, ניתן לקבל שקית/צידנית עם קרח יבש במתנה, לשמירה על הגבינות לזמן ממושך).

אחלה קברנה!

אז אכלנו קצת גבינה, אז מה?
השעה כבר 12, אנחנו רעבים – הולכים לצוד משהו בראש פינה…

צבי מהמרכז מבקרים מיהר ללימודים, אז הצענו לו הסעה עד לצומת הבא.
אך לפני שנעזור את מרכז המבקרים המרשים, איך לא נעשה תמונה עם אבי רוזנברג היינן של יקב אדיר.

אתר היקב : www.adir-winery.co.il
את כל הפרטים, הטלפונים והזמנות ניתן למצוא באתר.

תמונה עם יינן היקב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s