נועה ביסטרו – הצפונים (האמיתיים) מגלים את תחייתה של יפו העתיקה

יום עמוס ביותר. ניפגשנו בתחנת רכבת אחרי חיפושים בלתי נפסקים ומרפי שלוחץ כל הזמן.
סמארטפונים זה דבר מדהים! עד שהם בוגדים בך.
אתה יכול כל היום לקרוא מיילים, לעדכן סטאטוסים בפייסבוק, לסמס לאנשים בחינם ולדבר שטויות בשיטת המכשיר קשר.
אבל כשאתה צריך לבצע שיחה דחופה – סביר להניח שזה הרגע שהבטריה שלך החליטה להיגמר.
(אז מצטער מראש על המחסור בתמונות מקוריות בפוסט זה).

לבסוף ניפגשנו, עייפים ומורעבים, תפסנו את המונית הראשונה ישירות ליפו.
"לאן?" שאל הסדרן…"רחוב הצורפים!" עניתי בהחלטיות.
קראתי באינטרנט על מקום "סטאלבת"…נעים…עם מנות מיוחדות ואווירה אותנטית.
לא שיקרו.
נעים – בהחלט
טעים – גם
אותנטי?  – מתיימר להיות.
בכלל חומות יפו קיבלו פן חדש. חדש-ישן ליותר דיוק.
שימור מדהים, על טהרת המשקיעים הפרטיים.
כנסיות ומחסנים עותמנים שהפכו בתי יוקרה פרטיים, כניראה שזאת השיטה למצוא השקעה איכותית לשימור הסביבה הוותיקה רבת ההיסטוריה של ארצנו.

השף ניר צוק (תמונה מהאתר שלו)

השף ניר צוק המפורסם השתלט כמעט על סימטה שלמה בחוב הצורפים ופתח בר – ביסטרו ומסעדה.
ישבנו בנועה ביסטרו.
מסביבו גם קורדליה ו ג'אפה (הבר).
התנאים בנועה ביסטרו, לא נוחים במיוחד. אין מזגן וכיסאות שלא מסמפטים את ישבנכם. אבל ללא ספק זה חלק מהאווירה.
המקום רגוע מאוד, משרה אווירה של "יאללה בוא נאכל משהו".
המנות בתפריט לא פלצניות כמו שציפיתי, עממיות עם שילובים מעניינים.
יאמר לזכותם שהמנות אפילו דיי מפנקות…
קרץ לי ביותר תפריט היינות, איכותי ובכלל לא מוגזם יחסית להיצעו.
אני מהבחור שישתה בקבוק, אבל למזמני הכוסות, יש מבחר לא רע בכלל!
מחירים סבירים, גם ביינות וגם במנות.

הזמנו ספיישל, ניוקי פירות ים – רוטב משגע! עגבניות שניכנסו בכבוד רב, טריות וטעימות בצורה כמעט ולא יאמנת (כן, אני מדבר על העגבניות!).
ומנה נוספת עליה מדובר לרוב כשמדברים על ביסטרו זה – מורדו ממולא – קבבל ממלא בגבינת עיזים, נהדר! מוגש לצד פירה גבישי וחמאתי, שילוב נהדר!

צילום: טמיר כהן http://shmanman.im

היין שהוזמן: מישר, קברנה סובניון 2005. השתלב נפלא עם המנות.
היה תענוג להרגיש איך טעם היין בפה משתנה בין המנה הראשונה וסלסלת הלחם, לבין השילוב שלו עם המנות העיקריות.

מספיק רומנטי?

היחס היה טוב, שקט ולא מעיק.
המון תיירים הגיעו…מעניין, מנסיון, זה כניראה רעיון האותנטיות שמושך אותם.
אומנם מנות מזרחיות.
אבל לקבלת תחושה יפואית אמיתית, זה רק במסעדות עם כסאות "כתר" בשעות הצהריים. 🙂

משם תוך דקה היינו כבר בסיור לילי עצמאי בחומות יפו.
הליכה בין סמטאות החומות,האוויר של הים, בלילה יש שקט נפלא ואווירה נינוחה (אני נמנע מלכתוב רומנטית…).

סמטאות החומות של יפו

לסיכום: משתלם להגיע, טעים ומפתיע.
המקום נפלא, המיקום מושלם, פתוח עד מאוחר.
כייף לחך ולנפש.
תתפנקו ותעשו לעצמכם טובה, חובה לבקר!

נועה ביסטרו – מתחם ניר צוק
http://www.cordelia.co.il
פתוח  כל יום החל מהשעה 09:00 בבוקר ועד אחרון הלקוחות.
טלפון: 03-5184668

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s