כתית – חוויה קולינרית מרגשת

ליום ההולדת של החברה החלטנו לגשת למסעדה ששמענו עליה הרבה.
המעקב שלי אחר שפים מיוחדים הוביל אותי בעקבות ביקורות אינטרנט רבות לשמור את הביקור אצל השף מאיר אדוני לאירוע מיוחד.

הכיל התלמוד 4, נווה צדק, תל אביב-יפו(הכניסה והמטבח הפתוח)

עיסקית צהריים במסעדת כתית שבנווה צדק ב 139 שקלים בלבד!
בהתחשב באיכות השף, המוצרים, האיזור ושם המסעדה, נשמע כמו ההצעה המשתלמת ביותר בארץ! (בניגוד ל 21 ש"ח קפה ומאפה בקפיטריה של האוניברסיטה).

מראש קנינו כרטיסים להופעה של להקת JVIEWSבמועדון התיאטרון…מה שמוביל אותינו, הזוג החיפאי, למספר שעות לא רע לבילוי בתל אביב באווירה תל אביבית סגרירית.

הגענו למסעדה, אפילו מצאנו חנייה לא רעה בכלל…
יום שבת סגרירי בעיר ללא הפסקה מרגיש כמו אוגוסט במילאנו…(מנסיון), חנויות סגורות, כמות אנשים מצומצמת ביותר בין מספר עסקים בודדים שפועלים…
בחצי הכוס המלאה אפשר להגיד, שהרגיש כאילו נווה צדק חיכתה רק לנו, שנגיע.

התגעגענו אז באנו…בנווה צדק הציורית…הלכנו ברחובות ובסמטאות…ריח הקפה מטאצ'ה דורו חימם לי את הלב…עבודת מחקר על המסעדה אמרה לי שלמרות היותי סטודנט, אסור לי לוותר על החוויה במסעדה זו ובצדק התגלה!

האירוח, נעים מאוד!
השקט…בטח שלא מרגיע ואולי אף מעצבן.

לפני האוכל, בחירת היין…אז ככה:
נכון, התפריט העיסקי מזמין מאוד! השתייה אינה כלולה בו ומכאן שתפריט האלכוהול עומד באותה מדרגה עם התפריט שאינו עיסקי, במילים אחרות – יקר להחריד!
בערך פי 2 ממחירי היינות הנפוצים יותר ומהמוכר לנו במסעדות צפוניות ממדינת תל אביב. ליינות המיוחדים המחירים יותר ממוגזמים לעומת איפה שהשוק מציע אותם, בערך פי 3!
ולעומת אירופה, לא נדבר בכלל, בערך פי 20…
לא נורא, מישהו צריך להרוויח, ואני בעד רווח הוגן לסומלייה שהרכיב את התפריט:-)

בהתאם לתקציב, הזמנו במחיר שליש מהחשבון הסופי של הארוחה בקבוק קטן של פול ז'אבולה – קרוז הרמיטאז' 2007 – גוף מלא, טעם פירותי מאוד, נעים, מתאים לכל סוגי המאכלים (בהתחשב בעובדה שלא היה לי מושג מה אנו הולכים לאכול), הרגשה קצת מפולפלת, מחליק בגרון כיאה לעמק הרון,100% סירה, 9 חודשים בעץ אלון, מזכיר לי d.o.c  מהתקופה של טוסקנה המתחדשת בעשורים האחרונים… (ממש אירופה 🙂

הקומבינציות בעיסקית מתחלקות ל 2 ראשונות, ראשונה וקינוח או ראשונה ועיקרית.
אמרנו שננצח ת'מערכת, ניקח ראשונה וקינוח וראשונה ועיקרית.
כך נטעם מהמיוחדות של הראשונות, עיקרית כבר החלטנו על מנה מפורסמת של השף..וקינוח, כי יש דברים שאי אפשר לוותר עליהם במסעדה הזאת…

חלמון מעושן, בייצי שליו ומטיאס כבוש

אני לקחתי ווריאציית ביצים מדהימה, כמושבע של ביצי שליו וחלמונים למיניהם..המנה הייתה מעושנת ומעניינת, חמיצות שמשתלבת, ובלי פלצנות, מדהים! עם פרוסות הצנון שהיו במנה…הכל אכיל! מדהים, הייתי מסכים לטחון הכל במיקסר ולשתות כל יום, המרקם – מדהים!
החברה לקחה – קלמרי קרבונרה, רוטב קלאסי – אין שינויים מהותיים, הקלמרי חתוך לרצועות דקות כספגטי, דיי מאגניב, לא מרטיט.
שמנת חלמונים, שמנת ביצים, חמאה, שמנת, שמנת חמאה! (ללא ספק טעים, בטח שלא בריא…)

לפני כל זה קיבלנו פרה אפרטיף, מרק ארטישוק ירושלמי ולחמי הבית (מדהים!), מלח אוקיינוס על השולחן, ווידאתי כל הזמן לקחת קצת בין הביסים כדי להרגיש טוב את הטעמים המדהימים במנה.

אחרי הראשונה, מנת יומולדת (כי אין זיקוקים:-0), קוקי סיינט' ז'אק, ברוטב סרטנים (מתוק ומעניין), אמנון ותמר אכילים יפיפיים, הרגיש 3 כוכבי מישלין!

יעקוב השליח יצא מהעוגייה, מעוטר בפרחים ושוחה במרק סרטנים

לפני העיקרית, מרענן חך, יוגורט, יוזו, ג'לי אמראטו(שקדים), אגוזי מלך, והמון נענע ולימונית…כמו תה קר ששינה לנו פאזה בפה לקראת החמין המתוחכם!

הצבעים לא פחות מרשימים מטעם!

עיקרית – לחי עגל(וזה לגמרי בקצרה), המנה נראית כמו עציץ שתרצה מאוד לטפח ולגדל כל חייך, הטעמים בולטים ומופרדים להפליא, הבשר רך בצורה מושלמת, שעועית לבנהואפונה ירוקה עשויים "אלדנטה" בצבעים בוהקים ומושלמים, ארומות של קפה, פלפל שחור שמרגיש טרי ביותר בעל חריפות מעודנת, ממולח בדיוק במידה…רק מדגיש את איכות המטבח המקצועי במקום.
עם כל לגימה קטנה של יין לשוני התקווצה והתחננה לעוד מהלחי המדהימה!

הפסקה ארוכה עד לקינוח, כי לבחור אחרי ארוחה כזו מלאה בטעמים קינוח אחד שיהיה מושלם, זו משימה בלתי אפשרית!

לקינוח נבחרה המנה המפורסמת ששמה "אדמה", בעיקר בגלל תיאורה בתפריט (שוקולד וכמהין?!), בכלל בתפריט שילובים מעניינים (אננס וכוסברה?!), ללא ספק תפריט הקינוחים מרתיע עד מזמין…
המנה מוגשת על צלחת בזלת, דקורציה של אבנים, וחצמזה – הכל אכיל.

לפי התמונה תבינו למה המנה נבחרה:

טוויל ארטישוק ירושלמי, שוקולד לבן וכמהין, שוקולד מריר בקרם פטריות...הזיות!!!

בגדול:
מומלץ ביותר, לעיסקית – כן כן – גם לכם לא העשירון העליון, כן כן, גם אתם הסטודנטים! כן כן גם אתם שלא חוגגים דווקא אירועים מיוחדים…

המחיר לארוחה עיסקית, בשבת בצהריים, שפתוח לזמן מוגבל, בין 12 ל 3 (עד 3 ניתן להזמין את העיסקית…).
139 ש"ח (לא כולל שירות – והשירות מעולה! תודה לגלית המלצרית המקצועית 🙂
באמת ראוי לציון שירות אנושי ונעים ביותר, בהחלט מרגיע וגורם להרגיש נינוח, למרות האווירה המלחיצה יתר על המידה..

ונגיד ולא רציתם ארוחה מלאה, משתלם ביותר להגיע לקומבינציות שללא עיקרית, שהן רק 117 ש"ח.

ואת האמת…במחשבה מלאה ועמוקה על כך, משתלם גם להגיע רק לקינוח מיוחד ומרגש במקסימום 65 ש"ח…תמורה מלאה למחיר…

חברים, תבקרו!
לפחות פעם בחייכם, בהזדמנות שאתם באזור, היכנסו למספר שעות של הנאה צרופה וחוויה קולינרית ייחודית.

ובהקשר לשף מאיר אדוני, ולגלית המלצרית :-), שאפו!
קולינריה איכותית, צרפתית – ים תיכונית, כאן בישראל!

מסעדת כתית – נווה צדק
היכל התלמוד 4, תל אביב.
טלפון: 03-5107001

מחשבה אחת על “כתית – חוויה קולינרית מרגשת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s