מהכרם ועד הבקבוק – התחלה של הסוף

ייצוב יין, בדרך מוזרה כזו או אחרת, כולל בתוכו מגוון פעולות שעלולות להישמע הזויות במעט.

הוספת חלבוני ביצה, סינון היין על ידי חול, שפיות פתוחות / סגורות ועוד…
גם כאן יש קונפליקט בין טעם אישי והחלטות הרות גורל לגבי אופיו של היין מול אופיו של היינן. במקרה שלי, הקברנה סובניון מפגין יכולת מרשימה כמות שהוא, ונראה שסינון כלשהוא רק יזיק, יהרוס אותו, יפתח אותו מדי ויחליש אותו לקראת השלב הקריטי הבא… הביקבוק!


הביקבוק
יום הביקבוק החל מוקדם.
ערמות של בקבוקים ריקים מחכים להתמלא ביין. משפחות הפכו את יום הביקבוק לבילוי עם גבינות ולחמים שקנו בדרך ליום המיוחל.
תורי הגיע!

אני עומד מול משאבה מוזרה המחוברת לשולחן, ערימת בקבוקים ומכשיר פיקוק ידני מול ערמת פקקי שעם המעלים תהייה "האם זה באמת יכול להיכנס לשם?!".
לא לבד עמדתי במשימה. צוות מיומן של מנהל קו הביקבוק ועוזרו הבכיר עמדו לצידי. הם עברו שנות ביקבוק רבות ויודעים את המלאכה בעצימת עיניים.
אני פחדתי במעט להיכנס למצב השאיבה והפיקוק של הבקבוק, מי יודע איפה אני יכול להרוס את הדבר המדהים שיצרתי במהלך כל השנה. כל דבר קטן הוא קריטי והלחץ גובר אל מול המכונה.
ברגע אחד אני רואה את היין מתמלא בבקבוק והפקק בלחיצת כבוד סוגר עליו.
עם הדבקת התווית ההתרגשות האמיתית מגיעה, יש לי יין משלי.
אני בצרתי, אני גידלתי, אני ביקבקתי ואני, חברי ומשפחתי נשתה!
חסר סבלנות נסעתי הבייתה לצפון, הכנו ארוחה משפחתית ועברנו על כל חוק אפשרי במצב קריטי זה של היין.
פתחנו בקבוק שבוקבק זה עתה, ביסולפיט שהוספה אליו לא הספיקה לשקוע בנוזל והנסיעה הארוכה אף התישה אותי, אז בטח שהיין מותש.
אבל איך שנהנתי ואיך שהתרגשתי!
לא היה איכפת לי שלקח ליין חצי שעה להיפתח בכוס. וכל קריטריון אובייקטי לשפיטה של היין נעלם לי מהראש, רק בגלל המחשבה שסופסוף אני יכול להציג לראווה את הקברנה סובניון של עידן יהודה!
דבר אחד חשוב שאושש לי בזכות חוויה נפלאה זו של עשיית יין ביקב שורק.
אני חוזר להרצאה הראשונה בלילה לפני השינה ונזכר שהקריטריון החשוב ביותר הוא מזל.
אחרי הכל, אתה לא יכול שלא לאהוב את הילד שלך.
לא משנה אם זה לא יין גדול. וכרגע אני עדיין לא יודע כמה טוב היין באמת… יקח לו עוד לפחות חודשיים להירגע, ויהיה מעניין לראות איך הוא מתפתח ומתיישן לו בבקבוק (אם ישארו כאלה לבדיקה).
אני רוצה להודות לניר שחם על הדרכה נפלאה ולאיש הענבים על חוויה מדהימה שלימדה אותי המון!
אני מודה שכבר בזמן חימום הקפסולות על צוואר הבקבוק חשבתי על איך אני מוצא עכשיו את הזמן לעשות ביקב שורק חבית עם זני הענבים שאני אוהב.
נשאר מפגש הטעימות הרישמי של כל תלמידי בית הספר ליין לשנת לימודים זו.
בכתבה הבאה יהיו רשמי הטעימה מהמפגש.
נתראה,
עידן יהודה.

 

הכתבה באתר איש הענבים: http://www.grape-man.com/articles.asp?NavigationID=197&ContentID=9367

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s